Info

Informasjon om tjenester og produkter

Magnetisk kan hjelpe deg og din bedrift med å utvikle applikasjoner. Applikasjonene kan lages fra grunnen av eller baseres på eksisterende produkter. Alle løsningene er plattformuavhengige og lette å vedlikeholde. Dette gjør at de normalt kan drives på samme løsning som din bedrift allerede benytter seg av.

Applikasjonene blir hovedsakelig utviklet på rammeverket Asp.Net Core med C# som programmeringsspråk. Trykk her for mer info om teknologien som brukes.

Web app

Webapplikasjoner er annerledes enn rene nettsider fordi de er programmer som kjøres på serveren. De håndterer og dirigerer alle innkommende forespørsler selv. Dette gir muligheter for å lage innloggingsmekanismer, publiseringsløsninger og andre kraftfulle funksjoner.

Applikasjonene blir laget med fokus på at de kan utvides eller endres i fremtiden. For eksempel hvis man ønsker å endre design, database eller legge til nye funksjoner.

Web API

Et web api er en webapplikasjon uten grafisk frontside, og fungerer som en plattform andre applikasjoner kan bruke for å hente og poste data til en database. For eksempel kan webapplikasjoner og mobilapper bruke ett eller flere api'er.

Et web api kan være veldig fleksibel fordi det kan brukes av en webside eller app som ligger på et annet sted(server) og som er helt uavhengige av hverandre (de kan være skrevet på ulike språk og rammeverk).

Mobil

En mobilapp kan utvikles som et tilleggsprodukt eller en selvstendig applikasjon. En av fordelene med å bruke en mobilapp er at det er enkelt å kommunisere hendelser og påminnelser til brukerne, gjerne fra webapplikasjonen. Som regel benytter mobilappene et web api for å hente og poste data.

Mobilappene vil kunne brukes både på Android og IOS. Avhengig av egenskaper kan de bli laget som hybrid app(html, css, javascript), eller komplett app(Xamarin og C#). En komplett app(kalt "native") vil være raskere, mer kompleks og ta lengre tid å utvikle. Men i de fleste tilfeller er det liten forskjell mellom de to typene.

Produkter

Ta en titt på noen produkter utviklet av Magnetisk

Server

Alle applikasjoner trenger en server. Dette kan settes opp for deg eller du kan gjøre det selv.

Hvis du allerede har en server og gjør dette selv vil applikasjonene bli utviklet for dine behov på dette området.

Teknologi

Asp.Net Core er et open source rammerverk som er skrevet for å være raskt og fleksibelt. Det er utviklet for å kunne kjøres på alle plattformer. Hovedstyrken ligger i den modulære oppbyggingen som gjør at man bare bruker de komponentene man trenger for å gjøre jobben. Dette gjør at rammeverket lett kan utvides og minimeres. For eksempel fungerer Asp.Net Core sammen med (eller kan erstatte) andre rammeverk som node.js. Serversiden bruker C# som hovedspråk(sammenlignbart med java). Asp.Net Core er et nytt rammeverk og hadde offisiell lansering juni 2016.

Om Magnetisk

Magnetisk er et enkelmannsforetak. Jeg besluttet å gi et alternativ til utviklingsløsninger som blir levert av større bedrifter. Jeg er genuint opptatt av å levere gode løsninger av høy kvalitet, - rett og slett fordi det er en naturlig konsekvens av at jeg elsker å programmere.